Zielony Mix
zdrowe wydalanie
Składniki:
– Jarmuż
– Nać pietruszki
– Nać koperku
– Sałata
– Cytryna lub sok z cytryny
– Woda jonizowana*
Do blendera kielichowego wrzuć najpierw jarmuż i rozpocznij miksowanie z małą ilością wody. Kiedy jarmuż się zmieli dodaj pozostałą zieleninę, cytrynę i stopniowo dodawaj wodę. Mix powinien być wodnisty, do picia. Pij rano, min. pół godziny przed posiłkiem.
Jarmuż. Najstarsza odmiana roślin jadalnych z rodziny kapustnych – krzyżowych. Bogaty w przyciwutleniacze, wapń, wit C oraz organiczny błonnik. Ma właściwości przeciwzapalne i oczyszczające oraz wybitne działanie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Doskonały do soków, smoothies, sosów.
Codzienne spożywanie Zielonego mixa dostarcza bogactwo witamin i minerałów ( wapń, magnez, witaminy z grupy B), wspomaga przepływ treści pokarmowej przez jelita, odżywia florę bakteryjną w jelicie grubym i korzystnie wpływa na śluzówkę jelit.
———————————————————————————-
Zielony sos
zjadaj ze wszystkim
Składniki:
– Jarmuż
– 1-3 świeże pomidory bez skórki
– 1/2 dojrzałego awokado
– 1 cytryna (obrana ze skórki)
– Nać pietrzuszki lub koperku i inne zasadowe warzywa
– Świeże zioła: bazylia, majeranek, oregano ( wg smaku)
– Przyprawy bio: kurkuma, curry, kumin, surowy czosnek
– 2-3 łyżki oleju lnianego
– Woda jonizowana*
Warzywa i zioła wrzuć do blendera kielichowego i rozpocznij miksowanie w małej ilości wody i stopniowo rozwadniaj sos. Na końcu dodaj awokado, przyprawy i olej lniany. Gotowy sos przelej do szklanego naczynia lub słoika. Przechowuj w lodówce i zjedz cały sos w przeciągu dwóch dni. Sos jest idealny do sałatki, awokado, kaszy (jaglanej, gryczanej, ryżu jaśminowego) i warzyw gotowanych na parze.
———————————————————————————-
Złote mleczko migdałowe
Giętkość i Lekkość
Składniki:
– 50g namoczonych na noc migdałów
– 1l wody jonizowanej*
– 1/2 łyżeczki kurkumy
Namocz migdały na całą noc. Namoczone migdały przepłucz w wodzie jonizowanej, wrzuć do blendera kielichowego i rozpocznij miksowanie z małą ilością wody. Kiedy migdały zmielą się na masę, stopniowo dodawaj pozostałą wodę. Na końcu miksowania dodaj kurkumę.
Świeże mleczko migdałowe zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, zdrowe tłuszcze, wiatminy: A, E oraz minerały: wapń, magnez. Jest doskonałym pokarmem po intensywnym treningu lub wysiłku umysłowym.
* We wszystkich przepisach używaj czystej wody, najlepiej wody jonizowanej.
Woda jonizowana to woda, która ma ujemny potencjał elektryczny, jest strukturyzowana oraz ma zasadowe pH. Taka woda naturalnie występuje w źródłach, wodospadach. Woda o takich właściwościach jest wodą leczniczą, neutralizuje bowiem wolne rodniki w naszym organizmie, szybko i skutecznie nawadnia komórki oraz reguluje wszystkie procesy metaboliczne w organizmie. Wodę jonizowaną możesz uzyskać dzięki elektrolizie. Polecam urządzenie firmy ENAGIC – Leveluk SD501, którego używam do przygotowywania wszystkich posiłków oraz do przygotowywania napojów.
Liwia Wyszomirska, oficjalny dystrybutor maszyn jonizujących w Polsce i Wielkiej Brytanii
ID: 4058976
tel. +48 503 074 965 (Gdańsk), +44 0740 5099 287 (Londyn)
contact@healingsource.org