Przepisy Jogina

Zielony Mix                                                                                                                                                                              

zdrowe wydalanie

Składniki:
– Jarmuż
– Nać pietruszki
– Nać koperku
– Sałata
– Cytryna lub sok z cytryny
– Woda jonizowana*

Do blendera kielichowego wrzuć najpierw jarmuż i rozpocznij miksowanie z małą ilością wody. Kiedy jarmuż się zmieli dodaj pozostałą zieleninę, cytrynę i stopniowo dodawaj wodę. Mix powinien być wodnisty, do picia. Pij rano, min. pół godziny przed posiłkiem.

Jarmuż. Najstarsza odmiana roślin jadalnych z rodziny kapustnych – krzyżowych. Bogaty w przyciwutleniacze, wapń, wit C oraz organiczny błonnik. Ma właściwości przeciwzapalne i oczyszczające oraz wybitne działanie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Doskonały do soków, smoothies, sosów.

Codzienne spożywanie Zielonego mixa dostarcza bogactwo witamin i minerałów ( wapń, magnez, witaminy z grupy B), wspomaga przepływ treści pokarmowej przez jelita, odżywia florę bakteryjną w jelicie grubym i korzystnie wpływa na śluzówkę jelit.

———————————————————————————-

Zielony sos
zjadaj ze wszystkim

Składniki:
– Jarmuż
– 1-3 świeże pomidory bez skórki
– 1/2 dojrzałego awokado

– 1 cytryna (obrana ze skórki)

– Nać pietrzuszki lub koperku i inne zasadowe warzywa
– Świeże zioła: bazylia, majeranek, oregano ( wg smaku)
– Przyprawy bio: kurkuma, curry, kumin, surowy czosnek
– 2-3 łyżki oleju lnianego
– Woda jonizowana*

Warzywa i zioła wrzuć do blendera kielichowego i rozpocznij miksowanie w małej ilości wody i stopniowo rozwadniaj sos. Na końcu dodaj awokado, przyprawy i olej lniany. Gotowy sos przelej do szklanego naczynia lub słoika. Przechowuj w lodówce i zjedz cały sos w przeciągu dwóch dni. Sos jest idealny do sałatki, awokado, kaszy (jaglanej, gryczanej, ryżu jaśminowego) i warzyw gotowanych na parze.

———————————————————————————-

Złote mleczko migdałowe
Giętkość i Lekkość

Składniki:
– 50g namoczonych na noc migdałów
– 1l wody jonizowanej*
– 1/2 łyżeczki kurkumy

Namocz migdały na całą noc. Namoczone migdały przepłucz w wodzie jonizowanej, wrzuć do blendera kielichowego i rozpocznij miksowanie z małą ilością wody. Kiedy migdały zmielą się na masę, stopniowo dodawaj pozostałą wodę. Na końcu miksowania dodaj kurkumę.

Świeże mleczko migdałowe zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka, zdrowe tłuszcze, wiatminy: A, E oraz minerały: wapń, magnez. Jest doskonałym pokarmem po intensywnym treningu lub wysiłku umysłowym.

 

We wszystkich przepisach używaj czystej wody, najlepiej wody jonizowanej.

Woda jonizowana to woda, która ma ujemny potencjał elektryczny, jest strukturyzowana oraz ma zasadowe pH. Taka woda naturalnie występuje w źródłach, wodospadach. Woda o takich właściwościach jest wodą leczniczą, neutralizuje bowiem wolne rodniki w naszym organizmie, szybko i skutecznie nawadnia komórki oraz reguluje wszystkie procesy metaboliczne w organizmie. Wodę jonizowaną możesz uzyskać dzięki elektrolizie. Polecam urządzenie firmy ENAGIC – Leveluk SD501, którego używam do przygotowywania wszystkich posiłków oraz do przygotowywania napojów.

Liwia Wyszomirska, oficjalny dystrybutor maszyn jonizujących w Polsce i Wielkiej Brytanii

ID: 4058976

tel. +48 503 074 965 (Gdańsk),  +44 0740 5099 287 (Londyn)

contact@healingsource.org